Politika

Brnabić: Država želi da cene osnovnih namirnica drži predvidivim, stabilnim i sigurnim

Komentari

Autor: Tanjug

02/12/2021

-

17:15

Brnabić: Država želi da cene osnovnih namirnica drži predvidivim, stabilnim i sigurnim
Brnabić: Država želi da cene osnovnih namirnica drži predvidivim, stabilnim i sigurnim - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Odluka o zamrzavanju cena osnovnih životnih namirnica je u ovom trenutku najodgovornija i najbolja odluka, rekla je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je u Skupštini Srbije poručila onima koji kritikuju tu odluku da država ne želi da se meša u slobodno tržište ili da interveniše i remeti odnose na tržištu, već to čini, kako je rekla, jer se dešava nekontrolisani rast cena.

"Ne samo mi u Srbiji, nego niko u ovom trenutku ne može ni da pretpostavi šta će se dalje dešavati i na tržištu energenata, i u smislu rasta cena gasa, struje, električne energije, i kako će to uticati na ostale cene", navela je premijerka.

Država želi da cene osnovnih namirnica drži predvidivim, stabilnim i sigurnim, dok se stvari na tržištu i ti potresi ne stabilizuju.

"Intervenisaćemo ukoliko je potrebno i iz robnih rezervi, gledaćemo da to bude što manje, da se ne mešamo u tržište, ali opet, dok su potresi da ipak garantujemo stabilnost za sve naše građane", rekla je Brnabić.

Premijerka je podsetila na dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina da cena gasa ostane u narednih šest meseci 270 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija