Politika

Lončar: Prekinite maltretiranje ogromne većine građana

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

15:39

Lončar: Prekinite maltretiranje ogromne većine građana
Lončar: Prekinite maltretiranje ogromne većine građana - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najoštrije je danas osudio blokade pojedinih saobraćajnica kojima je, kako je rekao, ogromna većina građana Srbije sprečena i onemogućena u obavljanju svojih poslova i redovnih aktivnosti kao i životi pacijenata koji čekaju na transport.

"Apelujem na sve te koji svojim bahatim ponašanjem i kršenjem svih zakona žele da izazovu haos, da što pre prekinu sa maltretiranjem ogromne većine građana Srbije", poručio je Lončar u saopštenju.

On je istakao da šta god želeli da postignu postoje načini kako se to ostvaruje, a da se ne ugrozi rad zdravstvenog sistema i zivoti pacijenata koji cekaju transport na redovne terapije.

"Pozivate se na demokratiju i tekovine zapadnih drzava, pa to onda i ovde primenite, jer na ovaj način nećete ništa postići, a ugrožavanje osnovnih prava građana Srbije niko neće tolerisati", porucio je Lončar u saopštenju.

Podsetimo, građani, koji protestuju zbog Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, blokirali su danas više putnih pravaca u Beogradu i nekim gradovima Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija