Politika

Dačić primio ambasadora Bahreina

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2021

-

16:37

Dačić primio ambasadora Bahreina
Dačić primio ambasadora Bahreina - Copyright parlament.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Kraljevine Bahrein Ahmeda Alsatija, koji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Srbiju iz Moskve.

Dačić ke prilikom susreta istakao da Srbija i Bahrein imaju veoma prijateljske odnose koji su u fazi razvoja, o čemu svedoče susreti zvaničnika dve zemlje na najvišem nivou. Podsetio je da je pre dve godine kao šef diplomatije posetio Kraljevinu Bahrein i imao priliku da se sastane sa kraljem Hamadom Bin Isa Al Halifom.

Nedavno je na marginama Interparlamentarne unije u Madridu imao priliku sa se sastane sa predsednicom Veća predstavnika Kraljevine Bahrein Favzijom bin Abdula Zainal i tom prilikom je potvrđena poseta predsednika Narodne skupštine Bahreinu.

Dačić je istakao da je poseban impuls razvoju odnosa dao i ovogodišnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kralja Bahrena Hamada Bin Isa Al Halife, nakon kojeg je dogovoreno otvaranje Ambasade Srbije u toj zemlji, što će dodatno doprineti jačanju i unapređenju bilateralnih odnosa, s obzirom na nedovoljno iskorišćen potencijal i mogućnosti za saradnju u različitim oblastima.

On je zahvalio na pomoći koju je Bahrein uputio Srbiji u borbi protiv pandemije.

Ambasador Alsati saglasio se da će otvaranje ambasada posebno doprineti uspostavljanju redovnog dijaloga i unapređenju političke i parlamentarne saradnje, ali i saradnje u oblasti kulture, sporta i omladine, kao i multilateralne saradnje.

Komentari (0)

Srbija