Politika

Uklonjena zastava OVK u Bošnjačkoj mahali

Komentari

Autor: Kosovo online

09/12/2021

-

11:39

Uklonjena zastava OVK u Bošnjačkoj mahali
Tanjug/Kancelarija za KiM - Copyright Tanjug/Kancelarija za KiM

veličina teksta

Aa Aa

Nakon dva dana od postavljanja, zastava sa amblemima Oslobodilačke vojske Kosova uklonjena je iz multietničkog naselja Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici, javlja Kosovo onlajn.

Zastava se nalazila u sredini između nacionalnih zastava Albanije, koje su već godinama nanizane na ovom mestu i koje se povremeno obnavljaju novim zastavama, a koje mogu da se vide i u drugim krajevima južno od Ibra u znatno većem broju nego zastave Kosova.

Na zastavu OVK u Bošnjačkoj mahali ukazala je, neposredno nakon njihovog postavljanja, Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je ovakav potez za sada nepoznatih aktera ocenila kao smišljenu i opasnu  provokaciju, koja “ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda".

Sličnog mišljenja je bio i lider Građanske inicijative “Srpski opstanak” Aleksandar Arsenijević koji je u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici podneo krivičnu prijavu protiv NN lica pozivajući se na član 141. stav 1. odnosno izazivanje verske, rasne, nacionalne mržnje i netrpeljivosti između etničkih grupa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija