Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/11/2021

-

20:44

Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju

veličina teksta

Aa Aa

Porodična kuća i dvorište Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana kamenovana je danas u poslepodnevnim satima, a Vasić se u trenutku napada nije nalazio na imanju, već se u kući nalazio njegov bratanac Ljubiša Petrović, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, prema dvorištu i objektima poletelo je više staklenih flaša i kamenica koje su napravile materijalnu štetu.

Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla i izvšila uviđaj, a Kancelarija za KiM očekuje da izgrednici budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani, te da "ovakva dela ne budu minimalizovana u albanskom društvu i međunarodnoj zajednici", jer, kako navode, svaki napad na Srbe na Kosovu i Metohiji jeste napad na naš ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima.

"Reč je o sramotnom zastrašivanju i napadu na Srbe koji žive u Cernici i pokušaju da se oni isteraju sa svog kućnog praga. Iako su kamenice bačene u Gnjilanu, inspirator ovog huliganskog akta nalazi se u Prištini odakle se antisrpskom retorikom i politikom nekažnjavanja podstiču ovakva i slična dela protiv Srba", poručili su iz Kancelarije za KiM.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija