Politika

Brnabić: Notorne gluposti Salivena

Komentari

Autor: Fonet

13/12/2021

-

17:13

Brnabić: Notorne gluposti Salivena
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da su "notorne gluposti" tvrdnje da će Sjedinjene Američke Države uvesti sankcije za Andreja Vučića, brata predsednika Republike, kao i njegovog kuma Nikolu Petrovića.

Ne znam kakva je kredibilnost tog čoveka i organizacije za koju radi, rekla je Brnabić odgovarajući na tvrdnje Drua Salivena, jednog od osnivača Projekta za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP), da američke sankcije prete bratu predsednika Srbije, Andreju Vučiću. Ona je navela i da bi Andrej Vučić mogao i da im prepiše svu onu zemlju u Vojvodini, koju navodno ima, kao i kompaniju Win-Win ili neki restoran.

"To je sve bezočna laž", konstatovala je Brnabić.

Kada je reč o prisustvu policije na protestima subotom, Brnabić je ocenila da bi policija na neprijavljenim skupovima mogla jedino da sprečava ljude da blokraju saobraćaj. Da policija nemo posmatra kako se krši zakon ne bi bilo u redu, odgovorila je Brnabić. 

Brnabić je rekla i da popodne putuje u Brisel, gde se sutra održava Međuvladina konferencija sa Srbijom, kako bi se konstatovalo otvaranje Klastera 4 sa četiri nova poglavlja koja se bace životnom sredinom i zelenom agendom. Ujutro rano ću imati sastanak sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem i potom će biti Međuvladina konferencija. To je dobra, vest, jasan singnal napretka u evropskim integracijama, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je Srbija ispunila prelazna merila za otvaranje ovog klastera, koji će biti i kontrola da li zemlja poštuje stroga pravila EU kada je reč o životnoj sredini. Zvaničan stav Evropske komisije je da Srbija postuje striktna pravila Unije u toj oblasti.

Komentari (0)

Srbija