Politika

Dačić: Usvojeni budžet će naredne godine obezbediti rast standarda i nastavak velikih investicija

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2021

-

10:55

Dačić: Usvojeni budžet će naredne godine obezbediti rast standarda i nastavak velikih investicija
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je da će budžet, koji je parlament usvojio, obezbediti naredne godine rast standarda i stanovništa, ali i nastavak velikih investicija u infrastrukturu.

On je to poručio otvarajući konferenciju "Svet u 2022" u organizaciji londonskog časopisa "Ekonomist".

"Srbija je i tada imala, i sada ima, snažan i najbolji mogući odgovor na krizu kovida 19 i kada je reč o zdarvstvenoj zaštiti stanovništva, a naročito u pogledu zaštit ekonomije. Ove godine je još je ubedljivija u tom domenu, a pre svega po investicijama", rekao je Dačić otvarajući konferenciju.

Kako je rekao, budžet koji je usvojen i naredne godine će podstaknuti nastavak velikih investicija. Izrazio je očekivanje da će referendum o promeni Ustava biti uspešan i uz veliku izlaznost građana, što će obezbediti unapređenje pravosudnog sistema Srbije. Dodao je da je podrška za promene Ustava dobijena od stručne domaće javnosti i Venecijanske komisije.

"Očekuju nas izbori na nekoliko nivoa, uz primenu demokratskih standarda i svih dogovora postignutih tokom međustranačkog dijaloga. Od buduće vlade očekujem kontinuitet politike rasta životnog standarda i ulaganja, a na inostranom planu zaštitu interesa Srbije, pre sbvega u vezi sa KiM“, rekao je Dačić.

Kako će izgledati svetski poredak u 2022, koji će biti izazovi u novoj godini, a kako će se razvijati privreda posle pandemije, teme su konferencije "The Economist: Svet u 2022", koja se održava danas u šrpskom parlamntu, u organizaciji "Color Media Communications".

Na konferenciji će biti sumirani zaključci o politčkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije u tekućoj godini i otvaraju pitanja od značaja za narednu godinu.

Na konferenciji učestvuju predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora i poslovnih udruženja, vodećih privrednika iz Srbije, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog miljea.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija