Politika

Kineska ambasada u Srbiji: Rezolucija Evropskog parlamenta neosnovana, diskredituje saradnju Kine i Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2021

-

12:02

Kineska ambasada u Srbiji: Rezolucija Evropskog parlamenta neosnovana, diskredituje saradnju Kine i Srbije
Kineska ambasada u Srbiji: Rezolucija Evropskog parlamenta neosnovana, diskredituje saradnju Kine i Srbije - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Rezolucija Evropskog parlamenta o kineskim preduzećima u Srbiji je neosnovana i na osnovu lažnih informacija diskredituje kineska preduzeća i kinesko - srpsku saradnju, ocenila je danas u saopštenju Ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu.

U rezoluciji EP izražena je zabrinutost zbog stanja ljudskih prava vijetnamskih radnika u kineskoj fabrici "Linglong" u Zrenjaninu, a iz Ambasade Kine naglašavaju da je to tipična politička manipulacija, koja na osnovu lažnih informacija i predrasuda, neutemeljenim i zlonamernim klevetanjem diskredituje kineska preduzeća i kinesko-srpsku saradnju.

Najoštrije osuđujući to, Ambasada navodi da je saradnja kineskih preduzeća koja posluju u Srbiji i Srbije, zasnovana je na uzajamnom poštovanju i obostranoj koristi i funkcioniše u okviru zakona naše zemlje.

Ta saradnja, ističu, daje pozitivan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Srbije.

"Uvereni smo da svaka zlokobna namera da se podriva prijateljska saradnja Kine i Srbije i koči razvoj Kine i Srbije, neće uspeti", poručuju iz kineske ambasade u Beogradu.

Komentari (0)

Srbija