Politika

Preminuo Branko Marinković (41), zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/12/2021

-

17:58

Preminuo Branko Marinković (41), zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine
Preminuo Branko Marinković (41), zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine - Copyright parlament.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine Branko Marinković (41) preminuo je danas, saznaje Euronews Srbija.

Marinković je bio na mestu zamenika generalnog sekretara Narodne skupštine od 2014. godine, a od 2016. godine vršio je funkciju zamenika sekretara Republičke izborne komisije.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu, kao i na studijama prvog stepena na Elektronskom fakultetu u istom gradu. Završio je i Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova. 

Od 2012. do 2014. godine bio je mlađi savetnik u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Narodne skupštine Republike Srbije, a savetnik u Generalnom sekretarijatu od juna do oktobra 2014. godine.

Pored redovnog posla u okviru Narodne skupštine, između ostalog, bio je i kontakt osoba ispred Narodne skupštine u Radnoj grupi Ministarstva pravde za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije od 2013. do 2018, kao i kontakt osoba sa Grupom Saveta Evrope za borbu protiv korupcije (GRECO).

Dačić: Prerano smo izgubili kolegu

Predsedniik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić uputio je danas saučešće povodom smrti zamenika generaalnog sekretara Narodne skupštine Branka Marinkovića


Ivica Dačić uputio je porodici izraze najdubljeg saučešća i poštovanja prema Branku Marinkoviću sa kojim je tesno sarađivao u Narodnoj skupštini, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

"Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnjak. Izgubili smo prerano poštovanog i dragog kolegu, koji je sav svoj rad i znanje posvetio parlamentu i njegovom uspešnom i efikasnom radu", navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića.

Komentari (0)

Srbija