Politika

Počeo sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog: Vlast i opozicija raspravljaju o izbornim zakonima

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2022

-

13:58

Počeo sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog: Vlast i opozicija raspravljaju o izbornim zakonima
Počeo sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog: Vlast i opozicija raspravljaju o izbornim zakonima - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Srbije nešto posle 13 časova počeo je sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog na kojem će biti reči o izbornim zakonima.

Na sastanak su došli predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović, predstavnici vlade, RIK-a, a iz opozicije su tu lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predstavnik SDS-a Vukota Jakšić, kao i predstavnik Dosta je bilo Vojin Biljić.

Prisutni su i predstavnici POKS-a Božidar Pavlović, Demokrastke stranke Srbije Uroš Janković, Zdrave Srbije Miloljub Albijanić, Srpske stranke Zavetnici Zoran Zečević, kao i LSV-a Saša Šućurović.

Ovo je četvrti sastanak Kontrolnog tela Međustranačkog dijaloga i do sada je bilo reči o članovima biračkih odbora za praćenje referenduma.

Danas razgovaraju o izbornim zakonima koji su ušli u skupštinsku proceduru, a nastali su u dogovoru vlasti i opozicije, odnosno u međustranačkom dijalogu na oba koloseka.

Pred poslanicima će se uskoro naći izmene Zakona o sprečavanju korupcije, Predlog zakona o izboru predsednika Republike, Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Predlog zakona o izboru narodnih poslanika, Predlog zakona o lokalnim izborima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija