Politika

Pooštrene mere na KiM: Za ulazak potrebne tri doze ili dve uz negativan test, policijski čas od 22 sata

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

21/01/2022

-

21:24

Pooštrene mere na KiM: Za ulazak potrebne tri doze ili dve uz negativan test, policijski čas od 22 sata
Pooštrene mere na KiM: Za ulazak potrebne tri doze ili dve uz negativan test, policijski čas od 22 sata - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Kosovo je na elektronskoj sednici odobrila opšte i posebne mere za kontrolu, prevenciju i kontrolu pandemije kovid-19, koje će stupiti na snagu od sutra i važiće do 4. februara, prenosi Reporteri. 

Kretanje će biti ograničeno od 22 sata do pet časova, umesto od ponoći kao do sada. 

Ugostiteljski objekti mogu obavljati svoju delatnost od pet sati do 21 čas, a muzika je dozvoljena do 20.30. 

Prema odluci vlade, građani koji ulaze na Kosovo moraju da budu potpuno vakcinisani, što znači da su primili tri doze antikovid vakcine. 

Oni koji nisu primili treću, buster dozu treba da imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Kosovske vlasti su ranije odobrile tri scenarija za izvođenje nastave tokom pandemije i to učenje u školskom okruženju, kombinovano učenje koje uključuje delimičan povratak učenika u škole (prisustvo učenika u školama, u kombinaciji sa učenjem na daljinu), kao i učenje na daljinu ili onlajn.

Što se tiče visokoškolskih ustanova, u odluci se navodi da se nastava može odvijati uz fizičko prisustvo, pod uslovom da grupe od više od 50 osoba budu smeštene u najviše 50 odsto prostora.

U odluci kosovske vlade o novi merama se navodi da je epidemiološka situacija mirna, ali da ostaje rizik jer je dominantna omikron varijanta koronavirusa. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija