Politika

Dačić: Evropol nas je prvi put zvanično informisao o pretnji po bezbednost predsednika Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2022

-

22:26

Dačić: Evropol nas je prvi put zvanično informisao o pretnji po bezbednost predsednika Srbije
Dačić: Evropol nas je prvi put zvanično informisao o pretnji po bezbednost predsednika Srbije - Copyright profimedia, Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je večeras da je ovo prvi put od kako Srbija sarađuje sa Evropolom, da je Evropol zvanično objavio informaciju o postojanju pretnje za bezbednost predsednika Aleksandra Vučića, dodajući i da ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin javnosti to ne bi saopštio da informacija nije kredibilna.

On je za TV Pink istakao da je reč o kredibilnim stvarima, kao i da treba što pre da prestanu omalovažavanja ove informacije.

"Koliko je meni poznato, ovo je prvi put, otkad postoji naša saradnja sa Evropolom, da smo zvanično dobili informaciju. Sigurno ne bi dali tu informaciju da ona nije kredibilna. Evropol je, takođe, tu informaciju dobio od službe članice EU, isto tako je to kredibilan izvor. Treće, ministar to ne bi sigurno saopštio da to nije tačno. Da to nije tačno, Evropol bi do sada to demantovao", kazao je Dačić.

Drugo pitanje, kako je rekao Dačić, jeste pitanje unutrašnjih faktora.

"Da li je moguće da se tako nešto priprema, a da nisu upućeni faktori iznutra. To je nešto što izaziva mnogo veću zabrinutost i tu bi zaista trebalo da se prestane sa nekim licitiranjem verbalnim oko svega toga već da se preduzimaju određene radnje, da se pohapse svi oni koji imaju bilo kakve veze sa tim pripremama ugrožavanja bezbednosti predsednika Republike", istakao je on.

Ponoš nije konkurencija Vučiću

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je večeras da smatra da Zdravko Ponoš, čiju kandidaturu za predsednika Srbije podržava Pokret slobodnih građana, nije konkurencija predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Ðilasova ekipa, to pokazuje, da nema adekvatnog kandidata, ili se time pokazuje i udara šamar svom koalicionom partneru, jer ja nisam siguran da će Jeremić da glasa za Ponoša. Kako god bilo, mislim da je to daleko od konkurencije Aleksandru Vučiću", rekao je Dačić za TV Pink.

"Da se vratimo u prošlost, Ðilas je u DS-u isključio Jeremića iz stranke. Ništa me ne iznenađuje, to samo govori o njihovim odnosima" , istakao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija