Politika

Brnabić sa predstavnicima Udruženja "Ne damo Jadar": Ne vidim kako bi druga kompanija mogla da dođe

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2022

-

15:28

Brnabić sa predstavnicima Udruženja "Ne damo Jadar": Ne vidim kako bi druga kompanija mogla da dođe
Brnabić sa predstavnicima Udruženja "Ne damo Jadar": Ne vidim kako bi druga kompanija mogla da dođe - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima organizacije "Ne damo Jadar" iz Gornjih Nedeljica. Premijerka je sa predstavnicima te ekološke organizacije razgovarala u Vladi Srbije.

Brnabić je ranije danas, uoči sastanka, ponovila da su ukidanjem Uredbe o prostornom planu za projekat "Jadar" ukinuti svi akti u vezi sa Rio Tintom čime je stavljena tačka i na izgradnju rudnika.

"Apsolutno je stavljena tačka na to. Ukinut je prostorni plan, ukinuta je radna grupa, ukinuti su svi akti u vezi sa Rio Tintom u smislu dozvola. Dobili smo za to potvrdu i od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine tako da su sve ostalo zaista laži i nemam nameru više da se bavim time", rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara da li neka druga kompanija može da dođe u našu zemlju i napravi rudnik, premijerka je rekla da ne vidi kako bi neka druga kompanija mogla da dođe kada ne postoje nikakva druga istražna prava, dodajući da se niko za istražna prava nije ni prijavio, kao i da vlada nema ni nameru da ih daje nekom drugom.

Preporuka za vas

Komentari (1)

milan

24.01.2022 17:53

oce li vlada promeniti sporni zakon iz 2006te koji je donesen kao dogovor sa rio tintom?

Srbija