Politika

Stefanović: Ko i kako nadzire Srbiju

Komentari

Autor: Fonet

06/06/2021

-

12:18

Stefanović: Ko i kako nadzire Srbiju
Stefanović: Ko i kako nadzire Srbiju - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović upitao je ponovo danas čelnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosne informativne agencije, o broju nadzornih kamera u gradovima Srbije, postupku njihove nabavke i softveru koji koriste.

"Kineske kamere su na svakom ćošku, a evroparlamentarci postavljaju pitanja vrlo slična onima koje smo kao stranka zvanično postavili Vulinu i Gašiću još 6. maja", navodi u pisanoj izjavi Stefanović.

On je upitao MUP i BIA koliko je nadzornih kamera postavljeno na ulice gradova u Srbiji, u kom postupku javnih nabavki je to sprovedeno i koliko je plaćeno.

Stefanović i SSP traže i odgovor kojoj firmi je plaćeno postavljanje i održavanje tih nadzornih sistema i da li postavljene kamere koriste bilo koji od kineskih nadzornih programa za prepoznavanje lica.

"Iako zakon i Vulina i Gašića obavezuje da nam odgovore, oni ćute već više od mesec dana. To njihovo ćutanje dokazuje da ovaj režim od Srbije želi da napravi kinesku koloniju i rijaliti program u kojem snimaju narod sa namerom da kontrolišu sve što mi radimo, dok oni nesmetano otimaju i pljačkaju ovu zemlju", ističe Stefanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija