Politika

Čedomir Jovanović ponovo o incidentu na Novom Beogradu: "Pošalju umrlicu za sina i kažu ćuti"

Komentari

Autor: T.S.

06/06/2021

-

17:55

Čedomir Jovanović ponovo o incidentu na Novom Beogradu: "Pošalju umrlicu za sina i kažu ćuti"
Čedomir Jovanović ponovo o incidentu na Novom Beogradu: "Pošalju umrlicu za sina i kažu ćuti" - Copyright E-Stock/Darja Balšić

veličina teksta

Aa Aa

Lider LDP Čedomir Jovanović ponovo se izjasnio povodom incidenta koji se desio u sredu na Novom Beogradu, reagujući, između ostalog, i na tvrdnje direktora policije Vladimira Rebića.

On je, tokom gostovanja na TV Prva, rekao da ne može da se seti da li je pozvao policiju.

"Ne znam da li sam zvao policiju, mislio sam da će mi se to vratiti kad se smirim, ali nije", rekao je Jovanović.

Rebić je prethodno tvrdio da je Jovanović pozvao 192 i prijavio da ga određena lica prate, onda je druga osoba pozvala policiju i rekla da je Jovanović razbio izlog u restoranu brze hrane.

Direktor policije je naveo i da je Jovanović imao 1,52 promila alkohola u krvi kada je uhapšen i da je bio "drzak prema policiji".

"Je li vam rekao direktor policije da sam zvao policiju i šta mislite ko to zove policiju? Zvao sam i prethodnih sedam dana i kažem - ljudi kraj je. Dali su mi piće da se smirim. Koliko je promila imao Velja Nevolja? Zna li nešto Rebić o tome? Je li pričao o Papiću, o prislušnim centrima. Šta on misli da ću ja da čekam da završim u mašini za mlevenje mesa. Da bi se on posle pravio blesav. Nije znao da se sluša Vučić, ko je Dijana Hrkalović, Sale Mutavi... Ja sam očajan što nakon 30 godina borbe za normalan život, ja gledam taj svet oko sebe", istče.

Euronews/Jovana Stanković

 

Na pitanje koga smatra odgovornim za događaje, lider LDP je rekao "sve". Dodao je da ne smatra da mu je neophodna policijska pratnja zbog toga što ga navijači redovno uznemiravaju jer, kako kaže, hoće da živi normalno.

"Kažu ćuti, pošalju umrlicu za sina, kažu ćuti. Ja u bolnici, supruga u karantinu, iživljavaju se na mojoj porodici, kažu ćuti" rekao je Jovanović" tokom gostovanja.

"Redovno me čekaju"

Da podsetimo, Čedomir Jovanović je u sredu razbio staklo jednog lokala brze hrane na Novom Beogradu. Njegov advokat tvrdi da su Jovanovića isprovocirali članovi navijačke grupe   "Hijene" koji redovno dolaze ispred njegove kuće.

"Ovo nije prvi put... Redovno me čekaju kao i sinoć. Bacio sam stolicu u staklo, jesam. Jer oni samo taj jezik razumeju, nijedan drugi. Ovo je problem, a nije problem Beton hala... to ne može da očekuje od mene. Nisam došao kod njih, oni su došli kod mene. Nek me zaobizlaze na ulici, ne interesuje me. Da me nisu napali, ne bi bilo ničega", izjavio je u četvrtak lider LDP.

Njegova supruga, Jelena Jovanović dodala je da su napadi navijača redovni.

"Kada je sinoć oko devet sati moj suprug je došao kuci, izasao iz automobila verbalno ga je napalo nekoliko mladića koji su ga pratili, vređali i pretili. Napadnut je i fizički i on je odreagovao", rekla je Jovanović za Tanjug dan posle incidenta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija