Politika

Selaković Eskobaru: Srbija ostaje posvećena dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

12:50

Selaković Eskobaru: Srbija ostaje posvećena dijalogu Beograda i Prištine
Selaković Eskobaru: Srbija ostaje posvećena dijalogu Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Srbija ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu rešavanja otvorenih pitanja i postizanja obostrano prihvatljivog dogovora, izjavio je šef srpske diplomatije Nikola Selaković na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Selaković je poručio i da je Srbija strateški opredeljena da intenzivira politički dijalog na najvišem nivou i unapredi ukupnu saradnju sa SAD, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

U svetlu prošlogodišnjeg obeležavanja jubileja, 140 godina diplomatskih odnosa, ministar je ukazao da bi i u budućnosti trebalo nastaviti sa isticanjem pozitivnih primera istorijskog savezništva, u cilju jačanju naših odnosa i partnerske saradnje.

Selaković je naglasio da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa SAD, ujedno ukazavši na značaj prisustva i poslovanja brojnih značajnih američkih kompanija u našoj zemlji. Zahvalio je na kontinuiranoj podršci Vašingtona našem putu ka punopravnom članstvu u EU, i dodao da reforme i unapređenje svih segmenata našeg društva ostaju naš prioritet.

Šef srpske diplomatije istakao je da su mir, stabilnost i bezbednost u regionu vrhunski interes Srbije.

Selaković je zahvalio SAD na principijelnoj podršci inicijativi "Otvoreni Balkan", kao modelu ekonomskog povezivanja regiona. Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija