Politika

Prelević i Stojković o najavi izlaska iz koalicije sa SSP: To je interno pismo, razočarani smo

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

16:58

Prelević i Stojković o najavi izlaska iz koalicije sa SSP: To je interno pismo, razočarani smo
Božo Prelević - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Članovi Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević i Biljana Stojković izrazili su danas, kako su naveli, razočarenje i zaprepašćenje što je dospelo u javnost pismo SsS u kojem obaveštavaju svoje članstvo o razlozima tog saveza za izlazak iz koalicije sa Strankom slobode i pravde (SSP), Narodnom strankom (NS) i Demokratskom strankom (DS).

"Ako pošaljete pismo svojim članovima stvarno je veliko razočarenje da se ono nađe na društvenim mrežama. Jel to ta Srbija koja treba da se boti protiv zla?", rekao Prelević za Novu.rs. i dodao da nije Ðilas nije njihov neprijatelj, niti bilo ko iz opozicije, već Aleksandar Vučić i da nemaju nameru da podižu apstinenciju.

"Nas zanima samo ujedinjavanje. Naš stav je bio da je na prošlim izborima u Beogradu upravo zbog tog osipanja energije izgubljeno najmanje 18 odsto", istakao je Prelević.

Njegova koleginica iz SsS Biljana Stojković rekla je da je zaprepašćena činjenicom da je pismo dospelo u javnost.

"Zaista sam zaprepašćena. To je interno pismo za naše članove. Morali smo da im objasnimo zašto izlazimo iz te priče. Sad shvatam da su ovde ozbiljne političke igre u pitanju", kaže Stojkovićeva.

Podsetimo, Savet Skupštine slobodne Srbije uputio je pismo svom članstvu u kojem ih obaveštava zašto izlaze iz koalicije oko Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke.

Prema njihovim navodima, glavni razlog pucanja ove saradnje je nepoverenje prema lideru SSP Draganu Đilasu. Tvrde i da za njih postoje dve opcije - da se povuku iz ovog izbornog procesa ili da sklope dogovor sa zeleno-levom koalicijom "Moramo". Savet je pozvao članstvo da se o tome izjasni u naredna 24 sata.

U prvom delu pisma Savet Skupštine slobodne Srbije obaveštava svoje članove o svemu što su preduzeli u pokušajima da ujedine opoziciju - od pisanja platforme za izborne uslove, do danas. Zatim objašnjavaju kako je došlo do toga da u vrlo kratom roku prekinu saradnju sa koalicijom oko Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke.

"U decembru je započeto uobličavanje Ujedinjene opozicije Srbije, čija je Skupština, kako smo očekivali oslanjajući se na prethodne brojne razgovore sa političkim liderima trebalo da bude  ravnopravni član. Ovakav status omogućio bi Skupštini da osnuje svoj poslanički klub u republičkom, odnosno parlamentu Beograda", navodi se u pismu.

Komentari (0)

Srbija