Politika

Politički analitičar: Albanci neće nezavisno Kosovo, već ujedinjenje sa Albanijom

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2022

-

09:55

Politički analitičar: Albanci neće nezavisno Kosovo, već ujedinjenje sa Albanijom
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Politički analitičar iz Francuske Pol Antoan ocenio je da Albanci ne žele nezavisno Kosovo, već ujedinjenje sa Albanijom, što sada i sprovode.

"Stanje na Kosovu se okreće protiv Zapada, koji je verovao da države mogu veštački da se stvaraju. Kosovo ne predstavlja borbu za nezavisnost, to je rat za teritoriju između Srbije i Albanije. Kosovski narod ne postoji, postoje samo Albanci i Srbi", rekao je Antoan u intervjuu za današnje Večernje novosti.

Dodao je kako Albanci ne žele nezavisno Kosovo i da sada ostvaruju svoju nameru spajanja sa Albanijom.

Francuski analitičar je ocenio da je u Evropi sve više država koje se ne slažu sa zvaničnom politikom Brisela, i naveo primer Mađarske koja glasa protiv svih mera koje se odnose na Kosovo, zatim Poljske i određenoj meri Italije.

Antoan smatra da Zapad ne može više da trpi Aljbina Kurtija, ali da to ne znači da su na strani Srbije koju su bombardovali pre 20 godina i zato ne mogu da promene mišljenje.

"Zato im je jedini izlaz da Srbija prizna Kosovo. Ako Srbija to ne uradi biće to poraz Zapada. Srbija to nikad ne bi trebalo da uradi. Kosovo nija albansko, ono je srpsko", izričit je Antoan.

Rekao je da se mišljenje o ovom pitanju menja u Francuskoj i navodi da su dvoje od troje predsedničkih kandidata u toj zemlji protiv nezavisnosti Kosova.

"Žan Lik Melanšon i Marin le Pen su to više puta jasno istakli. Erik Zemur je nekoliko puta ponovio da je Kosovo bila greška, a oni imaju veliki broj birača", rekao je Antoan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija