Politika

Premijer Bugarske s Vučićem: Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na nastupu na trećim tržištima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/02/2022

-

14:51

Premijer Bugarske s Vučićem: Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na nastupu na trećim tržištima
Premijer Bugarske s Vučićem: Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na nastupu na trećim tržištima - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predsednikom Vlade Republike Bugarske Kirilom Petkovim, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju energetske saradnje dve zemlje, kao i infrastrukturnim i ekonomskim pitanjima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsenik Vučić je, kako je navedeno, istakao da je projekat gasovoda Balkanski tok suštinski važan za saradnju i razvoj regiona, a da će početak izgradnje gasnog interkonektora u Dimitrovgradu obezbediti sigurno snabdevanje gasom i diversifikaciju izbora snabdevanja.

Dvojica sagovornika konstatovala su da će završetak izgradnje interkonektora između Srbije, Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Predsednik je zahvalio premijeru Petkovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske.

Petkov je, kako je saopšteno, predložio intenziviranje saradnje srpskih i bugarskih privrednika i stručnjaka iz oblasti iformacionih tehnologija, kao i formiranje balkanskih startap kompanija.

„Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na boljem nastupu na trećim tržištima, ali i da razmislimo o stvaranju novog balkanskog centra za informacione tehnologije“, poručio je premijer Petkov.

Komentari (0)

Srbija