Politika

Kosovski ministar unutrašnjih poslova tvrdi da je Priština potpisala treći sporazum sa Evropolom

Komentari

Autor: Kossev

10/02/2022

-

23:46

Kosovski ministar unutrašnjih poslova tvrdi da je Priština potpisala treći sporazum sa Evropolom
Kosovski ministar unutrašnjih poslova tvrdi da je Priština potpisala treći sporazum sa Evropolom - Copyright Prinstscreen YouTube/Kosovo Online

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjal Svečlja saopštio je da je danas potpisan treći sporazum sa Evropolom koji definiše procedure za razmenu i zaštitu informacija.

Svečlja je u objavi na Fejsbuku naveo da je pre nekoliko dana dobio pismo zahvalnosti od izvršne direktorke Evropola – Ketrin de Bol.

Smatra da će ovaj sporazum dodatno produbiti saradnju Kosova sa ovom organizacijom.

"Ovaj sporazum će produbiti našu saradnju sa EUROPOL-om, garantovati izgradnju države sigurnim koracima i doprineće našim zajedničkim ciljevima za vladavinu prava", napisao je Svečlja.

Upravni odbor obaveštajne agencije Evropske unije još letos je odobrio sporazum o radu sa agencijama za sprovođenje zakona na Kosovu.

Taj sporazum je predvideo saradnju između Evropola i Kosovske policije, carine, poreske uprave i jedinica za sprečavanje pranja novca.

A prema ranijim medijskim izveštajima, plan je bio i da Kosovo formira centralnu kancelariju za saradnju sa Evropolom, kao i mogućnost upućivanja oficira za vezu u sedište Evropola u Hagu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija