Politika

Održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, Vučić u 15h sa Vladom Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

09:12

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj je razmatrana situacija u regionu i Ukrajini, održana je danas u Palati Srbija, a sednicom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednici su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri odbrane i policije, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, ministarka pravde Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici Vojske Srbije.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je Savetom za nacionalnu bezbednost i sa clanovima Saveta razmenio je informacije o situaciji u regionu i Ukrajini", navedeno je na instagram profilu "budućnostsrbije".

U 15 sati biće održana i sednica Vlade Srbije, kojoj će prisustvovati i Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije je nakon sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom rekao da će sve informacije o kojima se razgovaralo izneti u narednih 36 sati.
 

Šta se dešava u Ukrajini?

Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je jutros da se uvodi ratno stanje u zemlji.

Zelenski je potvrdio izveštaje o raketnim napadima u zemlji. On je naveo da je Rusija raketama napala ukrajinsku infrastrukturu i granice.

S druge strane, za RIA Novosti je u ruskom Ministarstvu odbrane rečeno da oružane snage Rusije ne izvode raketne ni artiljerijske udare na gradove Ukrajine.

Izveštaji o žrtvama za sada su nejasni, a vazdušni prostor iznad Ukrajine je prazan. Građani u kolonama napuštaju Kijev, a gradom su odjekivale sirene za uzbunu. 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Srbija