Politika

Vučić: Patrušev nije bio u Srbiji i ne dolazi, otkazana je poseta

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2022

-

11:46

Vučić: Patrušev nije bio u Srbiji i ne dolazi, otkazana je poseta
Vučić: Patrušev nije bio u Srbiji i ne dolazi, otkazana je poseta - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev nije bio u Beogradu i neće dolaziti, pošto je ta poseta otkazana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je ta poseta bila najavljena pre desetak dana.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše objavu novinara iz Sarajeva Mirnesa Kovača da ruski predsednik Vladimir Putin u tajnosti šalje svog vrhovnog bezbednosnog izaslanika u Beograd, uz tvrdnju da "Moskva pokušava da održi uticaj mahom preko svog saveznika Srbije", kao i da stiže predsedničkim avionom Srbije.

Kovač je objavio čak i navodnu pitanju tog aviona, a novinarka je pitala Vučić da li se u regionu protiv vodi obaveštajni rat protiv Srbije.

Vučić je potvrdio da se to radi uprkos, kako je rekao, tome što Srbija pokazuje najveću zabrinutost i odgovornost za mir u regionu, kao i da taj "rat" ne traje od juče.

"Traje od onog trenutka kada su neki u regionu saznali da će Srbija u apsolutnom iznosu BDP-a da ih pretekne posle više decenija, tog trentka je krenula opšta hajka", naveo je Vučić.

Kaže da je pre samo nekoliko meseci tako bio optužen da je u Hrvatskoj činio ratne zločine i matretirao zatvorenike u mestu u kom nikada u životu nije bio.

"Koliko god da nešto dematujete manje se čuje od onoga što je prvobitni napad", naveo je Vučicć i dodao da je svaka laž dozvoljena kada je uperena protiv Srbije, jer su navikli na gubitničku Srbiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija