Politika

Fon Kramon: Ne vidim mogućnost za ubrzano članstvo Kosova u EU i NATO, prilika za prijem u Savet Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2022

-

12:49

Fon Kramon: Ne vidim mogućnost za ubrzano članstvo Kosova u EU i NATO, prilika za prijem u Savet Evrope
Fon Kramon: Ne vidim mogućnost za ubrzano članstvo Kosova u EU i NATO, prilika za prijem u Savet Evrope - Copyright Wikipedia.org/Heinrich Böll Stiftung

veličina teksta

Aa Aa

Viola fon Kramon, evroposlanica i stalni izvestilac Evropskog parlamenta za KiM, izjavila je danas da je suspenzija Rusije u Savetu Evrope dobra prilika za članstvo Prištine u ovoj organizaciji, ali je ocenila da ne vidi mogućnosti za ubrzanu proceduru prijema KiM u članstvo EU i NATO.

"Dobra je prilika da se dokaže da je Priština ispunila sve uslove da postane članica Saveta Evrope jer je Rusija suspendovana iz ove organizacije", rekla je fon Kramon, prenosi Kosovo Onlajn pozivajući se na Kosovo Pres.

Međutim, ona je predočila da nije optimistična po pitanju ubrzanih procedura za članstvo KiM u EU i NATO.

"Ne vidim mogućnost za nekakvu ubrzanu proceduru u pogledu članstva. Moramo da prođemo kroz težak proces reformi", poručila je fon Kramon.

Ona je ranije istakla da ne vidi nikakve paralele između situacije u Ukrajini i na KiM.

Inače, Viola fon Kramon, koja već nekoliko dana boravi na Kosovu, prisustvovala je sednici kosovske skupštine posvećenoj Ukrajini u Prištini.

Ona je na svom tviter profilu napisala da je "srećna što prisustvuje sednici kosovske skupštine na kojoj se usvaja rezolucija o osudi Putinovog rata u Ukrajini i kojom Kosovo jasno staje uz zapad, što je, kako je dodala, važan signal ne samo za EU, već i za ostatak Zapadnog Balkana".

Dan kasnije je posetila i Severnu Mitrovicu, gde se sastala sa predstavnicima civilnog društva.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija