Politika

Komisija za medije u Prištini privremeno zabranila emitovanje ruskih kanala na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2022

-

22:15

Komisija za medije u Prištini privremeno zabranila emitovanje ruskih kanala na Kosovu i Metohiji
Komisija za medije u Prištini privremeno zabranila emitovanje ruskih kanala na Kosovu i Metohiji - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nezavisna komisija za medije u Prištini privremeno će obustaviti ruske programe na kablovskim platformama na Kosovu, kazala je članica ove komisije Violeta Hiseni-Keljmendi i uputila apel da mediji budu "pažljivi" sa izveštavanjem o situaciji u Ukrajini, prenosi Koha ditore.

Hiseni-Keljmendi je odluku saveta opravdala, kako je rekla, "borbom protiv dezinformacija".

"Očigledno je da je takva odluka bila neophodna, s obzirom na napade koji su u toku i brojne izveštaje o ruskoj agresiji na Ukrajinu", rekla je ona.

Hiseni-Keljmendi je najavila da će narednih dana pratiti da li mediji sprovode odluke i uputstva kao deo politike protiv "lažnih vesti", prenelo je Kosovo onlajn.

"Očigledno je to situacija koja od nas kao regulatora zahteva da budemo mnogo pažljiviji prema sadržaju programa koji se odnosi na izveštavanje o ratu u Ukrajini. Zbog toga ćemo u narednim danima intenzivirati praćenje da li se sprovodi odluka da se ruski kanali uklone od distributivnih operatera", kazala je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija