Politika

Vožnja podrške Rusiji beogradskim ulicama

Komentari

Autor: FoNet, Tanjug

13/03/2022

-

18:16

Vožnja podrške Rusiji beogradskim ulicama
Tanjug/AP/Darko Vojinović - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Kolona automobila krenula je danas, oko 16:15 časova sa parkinga kod Sava centra, preko mosta "Gazela" do centra Beograda u vožnju podrške Rusiji čiji je organizator desničarska grupa "Narodna patrola".

Protestna vožnja krenula je od parkinga kod Sava centra preko mosta Gazela kroz Ulicu kneza Miloša do crkve Aleksandra Nevskog, odakle se kretala Francuskom, kralja Milana do Slavije, a potom preko Autokomande na Novi Beograd.

Iz automobila su se vijorile zastave Srbije, Rusije, Donjecke republike, fotografije ruskog predsednika Vladimira Putina. . . a učesnici protesta su skandirali "Srbi i Rusi, braća zauvek". Mnogi automobili imali su na haubama ili vratima  nalepljeno latinično slovo "Z", oznaku koja je ispisana na tenkovima i vozilima ruskih snaga koje su ušle u Ukrajinu.

Povorku je obezbeđivala policija, a saobraćaj iz smera Sava centra ka autoputu bilo je zaustavljen dok se svi učesnici nisu uključili na "Gazelu". Protest podrške Rusiji nije bio zvanično najavljen, a poziv za okupljanje upućen je na društvenim mrežama. 

 

Komentari (1)

Bogdan

13.03.2022 21:33

Ovo su sve strani placenici i domaci izdajnici, dobro je da ogromna vecina Srbije misli drugacije. PS: Podrskom Rusiji podrzavate agresiju i na svoju zemlju 1999. godine i opravdavate secesiju AP KiM. I jedno i drugo je protivno medjunarodnom pravu. Mucnite to malo surutke sto imate ispod kose, glava ne sluzi samo da se podsisavate nego da njome mislite!

Srbija