Politika

Vučić: Za dalje jačanje odnosa sa Austrijom, Luteroti: Snažno podržavamo evropski put Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2022

-

13:21

Vučić: Za dalje jačanje odnosa sa Austrijom, Luteroti: Snažno podržavamo evropski put Srbije
Vučić: Za dalje jačanje odnosa sa Austrijom, Luteroti: Snažno podržavamo evropski put Srbije - Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija kojem je zahvalio na tome što je svojim velikim diplomatskim iskustvom i zalaganjem doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja.

Vučić je posebno istakao da su tokom diplomatskog mandata ambasadora Luterotija ostvarene posete najviših zvaničnika Austrije Srbiji, čime je dodatno unapređena čvrsta saradnja i partnerski odnos dve zemlje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Ambasador Luteroti je zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije i ponovio da Austrija snažno podržava evropski put naše zemlje i politiku regionalne stabilnosti za koju se Srbija dosledno zalaže.

Posebno je istakao da je tokom četvorogodišnjeg mandata bio svedok napretka i razvoja Srbije, posebno u oblasti infrastrukture, te je konstatovano i da postoji zajednički interes za dodatno intenziviranje saradnje u svim oblastima, uz izraženu nadu da će ekonomski odnosi, za koje postoje dodatne brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon.

Predsednik je naglasio da izuzetno ceni dosledno zalaganje Austrije za proširenje Evropske unije, kao i podršku koju naša zemlja dobija na evropskom putu, te je ponovio čvrsto opredeljenje Srbije za dalje svestrano jačanje odnosa između naših zemalja, uz poseban akcenat na dalji razvoj ekonomske saradnje.

Predsednik je ambasadoru poželeo mnogo uspeha u daljem radu na novim dužnostima.

Brnabić: Poseta austrijskog kancelara bila značajna za nas

I predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu Luterotija, i zahvalila mu se na izuzetnoj saradnji tokom protekle četiri godine i unapređenju bilateralnih odnosa na svim poljima.

Premijerka Brnabić je istakla da su odnosi Srbije i Austrije na uzlaznoj putanji i da očekuje da taj trend bude nastavljen, uz ocenu da je nedavna poseta austrijskog kancelara to i potvrdila.

"Bila je to značajna poseta za nas", istakla je premijerka Brnabić.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim svetskim temema, ali i o nastavku ulaganja austrijskih investitora u Srbiji. Ambasador Austrije istakao je tom prilikom da iz Beograda odlazi bogatiji za značajno diplomatsko iskustvo i brojne prijatelje, da je bila privilegija i zadovoljstvo raditi u Srbiji, a da je podrška njegove zemlje uvek bila u potpunosti iskrena i da će tako i ostati.

Premijerka Brnabić poželela je ambasadoru Luterotiju mnogo uspeha na novoj dužnosti, rekavši da je u Srbiji uvek dobrodošao, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija