Politika

Vučić sa Nehamerom: Cenimo angažovanje Austrije za proširenje EU i podršku evropskom putu Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

16:54

Vučić sa Nehamerom: Cenimo angažovanje Austrije za proširenje EU i podršku evropskom putu Srbije
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Visoko cenimo snažno angažovanje Austrije za proširenje Evropske unije i podršku evropskom putu naše zemlje, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom.

Kancelar Austrije je posebno naglasio da je od velikog značaja da se EU jasno odredi u pogledu pripadnosti zemalja Zapadnog Balkana Uniji, kao i da je neophodno da se taj proces ubrza, istakavši da su Srbija i Austrija dobri partneri, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Vučić je ocenio odnose sa Austrijom kao veoma dobre i ponovio čvrsto opredeljenje Srbije za njihovo dalje svestrano jačanje, uz poseban akcenat na dalji razvoj ekonomske saradnje.

"Trgovinska razmena između naše dve zemlje, iako pogođena pandemijom, u 2021. godini zabeležila je povećanje od 28 odsto i dostigla 1,36 milijardi evra, sa tendencijom rasta", istakao je Vučić i dodao da je Austrija jedan od najvećih investitora u srpsku privredu.

Predsednik je detaljno upoznao saveznog kancelara i sa aktuelnom situacijom u regionu.

Sagovornici su se saglasili da Srbija i Austrija pridaju veliki značaj jačanju multilateralizma i zajedničkom suprotstavljanju globalnim izazovima današnjice, te su u tom smislu naglasili neophodnost nastavka uspešne saradnje na multilateralnom planu, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija