Politika

Grafiti mržnje u Beogradu i Banjaluci, SSP osudio pretnje smrću Borisu Tadiću

Komentari

Autor: FoNet

10/06/2021

-

18:38

Grafiti mržnje u Beogradu i Banjaluci, SSP osudio pretnje smrću Borisu Tadiću
Grafiti mržnje u Beogradu i Banjaluci, SSP osudio pretnje smrću Borisu Tadiću - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Stranka slobode i pravde (SSP) danas je najoštrije osudila kampanju koja poziva na ubistvo bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, uz ocenu da su grafiti koji su se pojavili samo još jedan pokazatelj nenormalne i opasne atmosfere u kojoj živimo.

"Ovo ne čudi, jer se već devet godina sa samog vrha države promoviše govor mržnje i verbalna agresija koja je zakonomerno dovela do politički motivisanog nasilja nad neistomišljenicima i ubistva Olivera Ivanovića", navela je SSP u saopštenju.

Navodeći da je čitav Beograd pokriven kamerama, SSP je zatražila od nadležnih organa da hitno obaveste javnost ko su ljudi koji su pisali parole, ali i da utvrde ko su organizatori kampanje koja poziva na ubistvo Tadića koji je meta samo zato što je bio i ostao borac za Srbiju bez nasilja i agresije.

 

 

Pretnje i poruke mržnje upućene Tadiću pojavile su se danas na ulicama Beograda i Banjaluke. Na grafitima koji su bili ispisani na zidovima u beogradskim naseljima Dorćol i Vračar pisalo je: "Smrt Borisu Tadiću".  

Komentari (0)

Srbija