Politika

Rašković Ivić: Ako dođemo na vlast, vratićemo oteto "do dinara" penzionerima

Komentari

Autor: Fonet

11/06/2021

-

14:21

Rašković Ivić: Ako dođemo na vlast, vratićemo oteto "do dinara" penzionerima
Rašković Ivić: Ako dođemo na vlast, vratićemo oteto "do dinara" penzionerima - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Narodna stranka će od sutra u Beogradu i celoj Srbiji krenuti u akciju "Vratićemo otete penzije, mi držimo reč", najavila je danas potpredsednica te partije Sanda Rašković Ivić.

Ona je, na konferenciji za novinare istakla je je smanjenje penzija od 2014. do 2018. godine bila pljačka veka, "otimačina bez presedana, protivustavna i protivzakonita".

Rašković Ivić je poručila da Narodna stranka daje reč da će, ako dođe na vlast, vratiti oteto "do dinara" penzionerima, ili naslednicima njih 50.000 koliko je u međuvremenu umrlo.

"Nećemo čekati da ljudi traže pravdu po evropskim sudovima, troše tamo vreme i energiju. Penzije su u svakoj normalnoj zemlji nedodirljive. Aleksandar Vučić je bez kalauza i čarape na glavi ušao u pljačku svakog bankovnog računa penzionera", naglasila je ona.

Funkcioner Narodne stranke Borislav Borović rekao je da su penzioneri oštećeni za 840 miliona evra, kroz smanjenje penzija i izbegavanja da se, po zakonu, one dvaput godišnje usklađuju sa porastom plata.

On je podsetio da je država, u te četiri godine dala 200 miliona evra Er Srbiji, propaloj firmi, za Beograd na vodi dve milijarde, a Srbijagasu je otpisano 1,2 milijarde evra dugova, a da penzioneri nisu postavljali menadžment tamo.

Predložićemo da ovo bude javni dug, naglasio je Borović, koji je optužio Ustavni sud da je postao saučesnik pljačke penzionera, odbijanjem da raspravlja o inicijativi za zaštitu ustavnosti odluke Vlade.

Rašković Ivić je, na pitanje o svojim tvrdnjama da joj je počasni konzul Italije ispričao o podvođenju devojaka u Jagodini, u organizaciji Dragana Markovića Palme, poručila da ostaje pri onom što je izgovorila.

Sve što sam rekla je istina, čula sam iz usta počasnog konzula. Ceo establišment, Palma i (Ivica) Dačić napravili su veliki pritisak na Italijane. Palma je juče dobio veliku podršku Vučića, koji nas je nazvao lažovima, sveo se na ulogu Palminog portparola i nekakvog advokata, zaključila je ona. 

Komentari (0)

Srbija