Politika

Cesid: Prve projekcije rezultata u Beogradu, najviše glasova listi oko Vučića

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

03/04/2022

-

23:41

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavio Ipsos/Cesid, a na na osnovu 57,2 odsto obrađenog uzorka, najviše glasova u Beogradu osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", odnosno 38,8 odsto.

Na drugom mestu je lista "Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda" sa 20,5 odsto, zatim lista "Moramo" sa 10,6 odsto glasova, a na četvrtom mestu je lista "Toma Fila - gradonačelnik Beograda" sa 7 odsto glasova.

Na petom mestu je koalicija NADA sa 6,2 odsto glasova, na šestom mestu je lista stranke Zavetnici sa 3,6 odsto glasova, dok je na osmom mestu koalicija Dveri-POKS sa 3,5 procenata.

Ispod cenzusa ostala je koalicija "Ajmo ljudi" sa 2,7 odsto glasova, ali, kako ocenjuju iz Ipsosa postoji mogućnost prelaska cenzusa i u tom slučaju bi ova lista imala najverovatnije 2 mandata.

Cenzus nisu prešli ni Suverenisti sa 2,2 odsto, Srpska radikalna stranka sa 1,7 odsto, kao i lista "Nemanja Šarović - za sav normalan svet" sa 0,6 odsto i Ruski manjinski savez sa 0,4 odsto glasova.

Komentari (0)

Srbija