Politika

Brnabić: Ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2022

-

18:37

Brnabić: Ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić, ukazala je povodom otvaranja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka (FON), da svako ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost.

Brnabić je na svom Instagram nalogu, uz fotografiju nove zgrade FON-a napisala da ta zgrada predstavlja važan korak napred u daljoj reformi obrazovnog sistema Srbije.

Dodaje da je Vlada Srbije inicirala izgradnju inovacione infrastrukture, među kojom i nove zgrade FON-a, u koju je uloženo 9,3 miliona evra.

Spratovi u novoj zgradi su projektovani sa amfiteatrima od po 199 mesta i salama za predavanja, laboratorijama, multifunkcionalnim salama.

Objekat poseduje čitaonicu od 100 mesta sa bibliotekoma, a sve prostorije opremljene su računarima, kao i čitaonica u prizemlju, amfiteatri i sale za nastavu sa interaktivnim tablama, prenela je Brnabić u postu.

 

 

Ističe i da će novi objekat biti u potpunosti prilagođen i osobama sa invaliditetom.

"Posle više od tri decenije, jedan fakultet Univerziteta u Beogradu dobija novu zgradu. Nastavljamo sa modernizacijom naših škola i fakulteta, koja najviše znači učenicima i studentima jer svako ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost", poručila je Brnabić na Instagramu.

Komentari (0)

Srbija