Politika

Stefanović: Ljimaj besramno nastavlja kampanju laži

Komentari

Autor: Tanjug/Kossev

13/04/2022

-

23:43

Stefanović: Ljimaj besramno nastavlja kampanju laži
Nebojša Stefanović - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras da navodi predsednika Socijaldemokratske inicijative Kosova Fatmir Ljimaja, koji je optužio srpske tajne službe za organizovanje pogroma srpskog stanovništva na KiM 17. marta 2004, predstavljaju posebno besraman nastavak kampanje ogoljenih laži protiv Srbije.

"Srpski manastiri i crkve su se samospalili, a Srbi su pozvali mlade Albance da poruše krstove na njima i zatim se samoproterali sa svojih vekovnih ognjišta na KiM. Ove najnovije umobolne konstrukcije Fatmira Ljimaja su već posebno besraman nastavak kampanje ogoljenih laži protiv Srbije", napisao je ministar Stefanović na Fejsbuku.

 

 

Ljimaj je, govoreći u utorak uveče za prištinsku televiziju Kanal 10, optužio srpske tajne službe za organizovanje pogroma 17. marta 2004, najvećeg etnickog nasilja protiv Srba posle konflikta na KiM.

"Srpska tajna služba je tu. Ovde je bila više nego bilo gde drugde. Bili smo deo Kraljevine Srbije, Titove Srbije. Oni su bili ovde 100 godina. Trebalo bi da budemo oprezni. Na primer, sumnjam da je nerede 17. marta organizovala tajna služba Srbije'''', rekao je, pored ostalog, Ljimaj, preneo je Kossev.

Ljimaj je kazao i da su srpske tajne službe navodno planirale njegovo i ubistvo nekadašnjeg poslanika Samoopredeljenja, Redžepa Seljimija, kojem se trenutno sudi u Hagu za ratne zločine. Tvrdi da mu je to kazao bivši šef srpske tajne službe, Jovica Stanišić u Hagu, s kim je, navodi, tamo proveo dve i po godine, prenosi Gazeta Express.

„Pripreme za atentat od strane srpske tajne službe bile su za sve nas. Redžep Seljimi i ja smo upali u zasedu srpske službe. Stanišić mi je rekao u Hagu, ali na sreću nismo otišli tamo gde su nas čekali“, kazao je Ljimaj na Kanalu 10.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija