Politika

Vučić i Brnabić čestitali Ramazanski Bajram

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2022

-

09:23

Vučić i Brnabić čestitali Ramazanski Bajram
Vučić i Brnabić čestitali Ramazanski Bajram - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović, Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ramazanski Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti, a čestitku je uputila i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno delovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih međuverskih odnosa, Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram", naveo je Vučić.

"Čvrsto verujem", istakao je predsednik Srbije, "da će Bajram biti plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva nastavimo složni rad na razvoju naše zemlje, svesni da jedino u istinskom zajedništvu možemo da budemo spremni za valjane odgovore pred izazovima savremenog sveta".

"U isto vreme, toplo Vam zahvaljujem što ste vašim delima, prožetim porukama večne i neprolazne Božje ljubavi, doprineli sveukupnom snaženju naše Republike Srbije, na dobrobit svih naših građana. Uz tople želje za dobro zdravlje, blagostanje i sreću Vama i vašim porodicama, želim da praznične dane provedete u duhovnoj radosti i obilju svakog dobra! Bajram šerif mubarek olsun", naveo je Vučić.

Brnabić: Dobri komšijski odnosi osnova prosperitetnog društva

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je, takođe, Ramazanski bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

"Ovaj veliki praznik je prilika da sve podseti na vrednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova", navela je Brnabić.

Kako ističe, duhovne vrednosti inspirišu međuljudske odnose koje treba da čuvamo i negujemo, da se okupljamo u prijateljstvu i pošaljemo snažnu poruku da su lepota različitosti i dobri komšijski odnosi osnova svakog prosperitetnog društva.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime želim vam da predstojeći praznik provedete u zdravlju, miru i radosti, okruženi svojom porodicom i bližnjima", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Praznik su vernicima islamske veroispovesti čestitali i ministarka rada Darija Kisić, kao i ministri Aleksandar Vulin i Branko Ružić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija