Politika

Vučić čestitao Uskrs, čestitke stižu i od svetskih zvaničnika

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

24/04/2022

-

10:07

Vučić čestitao Uskrs, čestitke stižu i od svetskih zvaničnika
Vučić čestitao Uskrs, čestitke stižu i od svetskih zvaničnika - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Uskrs pravoslavnim vernicima, a čestitke su uputili i drugi političari i zvaničnici.

"Želim da Vaskrs bude najsnažniji podsticaj da, odlučno gledajući unapred, nastavimo da unapređujemo našu Republiku Srbiju", napisao je predsednik u čestitki na svom Instagram nalogu.

"Uveren sam da ćemo, kao i do sada, saborno i bratski, pokazati mudrost, odlučnost i rešenost da novim iskrama bratoljublja snažimo mir, toleranciju i prosperitet srpskog naroda", napisao je predsednik Vučić u čestitki.

Takođe, i ministar finansija Srbije Siniša Mali čestitao je Vaskrs vernicim koji danas proslavljaju najveći hrišćanski praznik.

Mali je zvaničnom nalogu na Instagramu napisao da je "Uskrs praznik ljubavi, nade i mira, odnosno pokretačka snaga i nadahnuće za stvaranje bolje budućnosti za svakog pojedinca".

 

 

Čestitke iz Republike Srpske

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su građanima i vernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

"Povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa, Vama i svim vernicima pravoslavne veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke", navodi se u čestitki predsednice RS Željke Cvijanović, prenosi RTRS.

"Želim Vam da praznik nad praznicima, svetlo Vaskrsenje Hristovo, proslavite u zdravlju, radosti i miru, te da, okrepljeni i osnaženi istinom pobede života nad smrću, u vaskrslom Gospodu Isusu Hristu steknete čvrst oslonac u čestitoj službi rukovođenja poverenom Vam pastvom", naveo je Predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilovi u čestitki.

"Želim da se praznični duh razumevanja i praštanja proširi na sve nas i osnaži nas u zajedništvu i ljubavi sa verom i nadom u život i bolje sutra, da zajedno radimo za dobrobit svakog pojedinca zbog sadašnjih i budućih generacija", naveo je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u čestitki.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija takođe su čestitali Vaskrs.

Ambasador Hil čestitao praznik

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil čestitao je danas Uskrs po julijanskom kalendaru.

"Hristos Voskrese!", napisao je na srpskom ambasador Hil na Tviteru, dodajući i čestitku ispisanu na engleskom jeziku.

I Putin čestitao Uskrs pravoslavnim vernicima

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas Uskrs pravoslavnim hrišćanima i svim građanima Rusije koji ga slave i istakao da ovaj praznik ujedinjuje ljude oko visokih moralnih ideala, saopštila je pres služba Kremlja.

"Ovaj veliki praznik objedinjuje pravoslavne hrišćane, sve građane Rusije koji slave vaskrsenje Hristovo, oko visokih moralnih ideala i vrednosti, budi u ljudima najsvetlija osećanja, veru u trijumf života, dobrote i pravde“, istakao je predsednik.

Komentari (0)

Srbija