Politika

Stefanovic uručio ključeve 33 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2022

-

14:52

Stefanovic uručio ključeve 33 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije
Stefanovic uručio ključeve 33 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - Copyright Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uručio je danas ključeve za 33 stana i devet ugovora o zakupu stana na neodređeno vreme pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Domu Vojske u Nišu.

On im je zahvalio na vernoj službi otadžbini, istakavši da je biti vojnik mnogo više od karijere.

"Potpuno sam svestan koliko je teško biti vojnik, koliko je teško nositi uniformu i drago mi je da se danas ove 33 porodice useljavaju u svoje domove i da su ovih devet ljudi potpisom ugovora počeli sa otkupom stanova i uskoro će postati njihovi vlasnici. Drago mi je i da vidim da je gotovo polovina penzionera, zato što ova država pokazuje zahvalnost ljudima koji su godinama gradili sistem odbrane, koji su činili našu vojsku i nije ih zaboravila u trenutku odlaska u penziju", rekao je ministar.

Zahvalio je i svim aktivnim vojnim licima na svemu što rade za našu zemlju.

"Osećaj ponosa koji svako od nas ima kada stane pred našu vojsku, koja je danas jača i koja ima veće kapacitete i mogućnosti, zaista je nemerljiv. I sve to mi govori da naša država, sve ono što je bio i program i plan predsednika Vučića i kada smo započinjali program stanogradnje za pripadnike sistema bezbednosti i sve ono što radimo da nabavimo novu opremu i tehniku, da povećamo plate i penzije, daje rezultate i pokazuje da hoćemo da se zahvalimo nasim vojnicima. Njihov posao je mnogo više od karijere, neko ko je vojnik čini mi se, zauvek je vojnik i na takav način se i odnosi prema svojoj zemlji, to se vidi i drago mi je da država Srbija i te kako može da vam se zahvali i na ovaj način", rekao je Stefanović.

Komentari (0)

Srbija