Politika

Petković odgovorio Kurtiju: Bisljimi toliko kontruktivan, a odbio sustet sa mnom

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2022

-

23:43

Petković odgovorio Kurtiju: Bisljimi toliko kontruktivan, a odbio sustet sa mnom
Petković odgovorio Kurtiju: Bisljimi toliko kontruktivan, a odbio sustet sa mnom - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je večeras na izjavu Aljbina Kurtija da je prištinski pregovarač Besnik Bisljimi pokazao konstruktivnost u razgovorima u Briselu, a da je Beograd dokazao da nije zainteresovan za postizanje sporazuma.

"Koliko je kreativan i konstruktivan bio Besnik Bisljimi najbolje se vidi u činjenici da je ponovo odbio da se susretne sa mnom direktno i da razgovaramo o nestalim osoboma, a nije imao ni predloge u vezi registarskih tablica", naveo je Petković na Tviteru.

 

 

On je u tvitu upućenom Kurtiju koji trenutno boravi u SAD, poručio i da mu "turneja u dijaspori ide bolje od dijaloga".

Prethodno je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi bio konstruktivan tokom današnjih pregovora u Briselu, a da Beograd nije zainteresovan za postizanje sporazuma.

On je za RTK rekao da nije pomno pratio poslednji proces pregovora o registarskim tablicama koji je danas održan u Briselu, ali veruje da će posrednik Miroslav Lajčak objasniti koja strana, kako kaže, nije bila konstruktivna.

"Za nas nemam dilemu. Znam da je naš glavni pregovarač Besnik Bisljimi bio i konstruktivan i kreativan, ali očigledno je da Beograd nije zainteresovan za dogovor“, rekao je Kurti.

Prethodno je i Bisljimi posle razgovora sa sprecijalnim posrednikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom u Briselu optužio srpsku stranu da nije pokazala konstruktivnost. On je izneo i tvrdnju da je srpska delegacija došla u Brisel samo sa namerom da međunarodnoj zajednici pošalje signal da je Beograd spreman za razgovore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija