Politika

Bajden o napadu u Bafalu: Mržnja je mrlja na duši Amerike

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2022

-

21:46

Bajden o napadu u Bafalu: Mržnja je mrlja na duši Amerike
Bajden o napadu u Bafalu: Mržnja je mrlja na duši Amerike - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je danas građane da zajedno rade na rešavanju problema "mržnje koja je mrlja na duši Amerike", nakon što je u pucnjavi u gradu Bafalo, u saveznoj američkoj državi Njujorku, ubijeno deset osoba, a tri su ranjene.

"Usamljeni revolveraš, naoružan oruzjem iz rata i dušom punom mržnje, hladnokrvno je u subotu popodne pucao i ubio deset nevinih osoba u prodavnici prehrambenih proizvoda", rekao je Bajden na 41. godišnjoj nacionalna memorijalnoj službi mirovnih trupa ispred američkog Kapitola.

On je dodao da dobija informacije od svog tima iz Bele kuće, koji je u kontaktu sa Ministarstvom pravde, prenosi NBC news.

Ministarstvo pravde SAD je već saopštilo da istražuje slučaj kao zločin iz mržnje, "rasno motivisan čin bele supremacije i nasilnog ekstremizma", podsetio je Bajden. Osumnjičeni za pucnjavu u supermarketu u gradu Bafalo je 18-ogodišnji belac.

Prema navodima policije, napadač je pucao na 11 osoba afroameričkog porekla i dvoje belaca, a potom se predao vlastima. Napad je snimao i uživo prenosio na striming platformi Tvič.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija