Politika

Britanski ministar odbrane u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji - radni susreti i sećanje na misiju Halijard

Komentari

Autor: Fonet

15/06/2021

-

15:32

Britanski ministar odbrane u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji - radni susreti i sećanje na misiju Halijard
Britanski ministar odbrane u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji - radni susreti i sećanje na misiju Halijard - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će tokom sedmice u prvoj zvaničnoj poseti boraviti britanski ministar odbrane Ben Volas, saopštila je ambasada Velike Britanije u Beogradu.

Kako je najavljeno u saopštenju, Volas će imati sastanke sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i drugim visokim predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Britanski ministar će sa srpskim kolegom potpisati dokument o unapređenju vojne saradnje.

U programu Volasove posete je predviđeno polaganje venaca na Groblju Komonvelta i u Spomen kosturnici branilaca Beograda, kao i obilazak britanskog vojnog kontigenta, koji je sa više od 70 članova najbrojniji među međunarodnim timovima koji učestvuju na vojnoj vežbi “Platinasti vuk 21”.

Ova međunarodna vojna vežba se tokom nedelje završava u Bazi “Jug”, u blizini Bujanovca.

Planirana je i Volasova poseta memorijalnom parku “Misija Halijard” u Pranjanima, gde će otkriti spomen tablu posvećenu britanskim avijatičarima i pripadnicima Uprave za specijalne operacije britanskih oružanih snaga.

Oni su se tokom Drugog svetskog rata borili na području Srbije, odakle su spašeni i evakuisani sa ovog prostora u maju 1944. godine, podseća se na kraju saopštenja.

Komentari (0)

Srbija