Politika

Gašić: BIA je uključena u sve što može da ugrozi građane

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2022

-

17:02

Gašić: BIA je uključena u sve što može da ugrozi građane
Bratislav Gašić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

BIA je uključena u sve probleme koji mogu da ugroze bezbednost građana, rekao je Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno informativne agencije, odgovarajući na pitanja novinara o nestašici šećera.

Gašić je objasnio da to nije policija u klasičnom smislu da bi objavljivala izveštaje o tome šta radi, kao i da novinari svoja pitanja Agenciji treba da postavljaju po zakonu i da će im biti odgovoreno.

Povod za ove izjave Gašića bilo je pitanje o nestašici šećera koje su mu novinari postavili danas nakon predaje ključeva pripadnicima službi bezbednosti u naselju Jugovićevo u Novom Sadu, a kojoj je prisustvovalo više ministara i funkcionera Vlade Srbije.

Gašić je rekao da događaj kojem prisustvuju "nije mesto za ova pitanja", ali i da njemu nije teško da odgovori.

"Samo vas molim da po zakonu postavite pitanja Bezbednosno-informativnoj agenciji i biće vam odgovoreno", rekao je Gašić.

Gašić je objasnio da BIA ne objavljuje izveštaje o svim gorućim problemima koje je istraživala.

"Šta BIA traži u Grdelici, šta BIA traži u kovidu? I zdravstvena bezbednost jeste segment državne bezbednosti kao i ekonomska i svaka druga bezbednost koja može na bilo koji način da ugrozi građane Srbije jeste sastavni deo rada BIA. Zašto izveštaji ne izlaze? BIA nije policija u klasičnom smislu da objavljuje to. Naravno da bez rezultata ne bismo radili. BIA je uključena u sve probleme koji na bilo koji način mogu da ugroze građane Srbije", rekao je Gašić.

Komentari (0)

Srbija