Politika

Mihajlović: Uverena sam da je Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila moja izjava

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

16/06/2022

-

21:36

Mihajlović: Uverena sam da je Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila moja izjava
Mihajlović: Uverena sam da je Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila moja izjava - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

"Uverena sam da je gospodin Sergej Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja moja izjava, pa i ova vezana za njegovu otkazanu posetu Srbiji. Ne znam šta je čudno u činjenici da se Srbija, kao evropska zemlja, nalazi pod velikim pritiskom Evrope i čitavog Zapada samo zato što je jedina zemlja Evrope koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i ruskim zvaničnicima", rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, saopšteno je iz njenog ministarstva.

Ona smatra da je Srbija "pod pritiskom EU i čitavog Zapada ne zato što je nešto loše uradila, već naprotiv, zato što kao prijatelj pruža ovu vrstu podrške Rusiji, zemlji koja je ugrozila teritorijalni integritet jedne druge suverene zemlje - Ukrajine".

"I samo politički laik ne vidi da u ovim okolnostima poseta jednog od najviših funkcionera Rusije, našeg prijatelja, Srbiji ništa dobro ne bi donela. A znam da šef ruske diplomatije nikako nije politički laik", dodala je Mihajlović.

Ministarka je tako reagovala na izjavu Lavrova, koji je, kako je prenelo nekoliko ruskih medija, rekao za NTV da je "veoma čudna" izjava Mihajlović o tome da bi njegova poseta Srbiji (koja je otkazana) zakomplikovala situaciju u Srbiji.

"Najava posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova bila je veoma komplikovana za Srbiju. Ako su Srbija i Ruska Federacija zaista tako veliki prijatelji, onda Lavrov nije ni trebalo da dolazi u ovom trenutku. Mislim da je ovo igranje preko leđa i grbače Srbije i da je za nas dobro što Lavrov ne dolazi. Mi treba da razmišljamo o našem putu dalje, naš put jeste ka Evropskoj uniji", izjavila je za Euronews Srbija Mihajlović kada se saznalo da je poseta Lavrova otkazana. 

Komentari (0)

Srbija