Politika

Vučić razgovarao sa Ramom i Kovačevskim: Sutra donosim odluku o učešću na Samitu EU-Zapadni Balkan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/06/2022

-

11:39

Vučić razgovarao sa Ramom i Kovačevskim: Sutra donosim odluku o učešću na Samitu EU-Zapadni Balkan
Vučić razgovarao sa Ramom i Kovačevskim: Sutra donosim odluku o učešću na Samitu EU-Zapadni Balkan - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros putem video linka sa premijerima Albanije i Severne Makednije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim o predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da su se trojica lidera dogovorila da će, nakon konsultacija sa njihovim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li će prisustvovati ovom skupu.

"Razmenili smo mišljenja i o budućim koracima naše inicijative Otvoreni Balkan – sajmu vina, koji će okupiti najbolje vinare iz regiona, kao i o narednom sastanku na kojem ćemo razmotriti brojna pitanja od interesa za naše građane. Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje", poručio je Vučić i objavio fotografije razgovora.

 

Fotografiju razgovora na Fejsbuk profilu objavio je i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Posle daljih internih konsultacija, kako je naveo, sutra ujutru će doneti konačnu odluku o ućešću na samitu EU-Zapadni Balkan

"Razgovarali smo o nacionalnim stavovima svake od zemalja. regionalnim perspektivama kao i dinamici procesa evropskih integracija. Složili smo se da ćemo posle daljih internih konsultacija sutra ujutru doneti konačnu odluku o ućešću na samitu EU-Zapadni Balkan", naveo je Kovačevski.

Dodao je da se razgovaralo se i o više tema važnih za region pokrenuta inicijativu za Agenciju za privlacenje investicija Otvoreni Balkan, koja ce omoguciti dodatni ekonomski razvoj.

"Tema je bila predstoježi sajam hrane vina i turizma koji će se održati u Beogradu, kao i još drugih tema koje su nastale sa poslednjeg Samita Otvoreni Balkan", naveo je on.

Komentari (0)

Srbija