Politika

Još nema osumnjičenih, oštećenih i svedoka u slučaju "Palma", dosad ispitana 21 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2021

-

17:42

Još nema osumnjičenih, oštećenih i svedoka u slučaju "Palma",  dosad ispitana 21 osoba
Još nema osumnjičenih, oštećenih i svedoka u slučaju "Palma", dosad ispitana 21 osoba - Copyright E-Stock/Aleksandar Nalbantjan, E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

U predistražnom postupku koji se vodi povodom navoda potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma podvodio devojke i maloletnice iz tog grada, do sada je ispitano 21 lice.

Ova lica su ispitana u svojstvu građanina, po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, kažu za Tanjug u kraljevačkom tužilaštvu.

Dodaju da od toka predistražnog postupka i prikupljenih obaveštenja zavisi koliko će ukupno osoba biti ispitano u tom svojstvu.

"U cilju interesa zaštite postupka, vodeći računa o zaštiti privatnosti učesnika postupka, u ovoj fazi ne možemo davati bilo kakav komentar u vezi toga koja su lica ispitana, kada i gde, kao i da li eventualno posedujemo neke materijalne dokaze", navelo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Pošto je postupak u predistražnoj fazi, ovde još uvek nema osumnjičenih, oštećenih, niti svedoka u formalnom smislu. Svi su građani koji u tom svojstvu iznose svoja saznanja o pomenutim događajima.

Po okončanju prikupljanja obaveštenja, policija bi trebalo da sastavi izveštaj i dostavi ga tužilaštvu u Kraljevu koje će proceniti ima li elemenata nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i da li i koga smatra za to odgovornim.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić - Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija