Politika

Tepić: Policija je zaplenila telefone sa snimcima nagih ćerki Markovićevih saradnika

Komentari

Autor: Euronews

12/05/2021

-

14:35

Tepić: Policija je zaplenila telefone sa  snimcima nagih ćerki Markovićevih saradnika
Tepić: Policija je zaplenila telefone sa snimcima nagih ćerki Markovićevih saradnika - Copyright Tanjug/Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je rekla da policija ima telefon sa fotografijama i snimcima nagih ćerki najbližih saradnika lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Kako je istakla na konferenciji za medije, ovaj telefon je zaplenjen 21. juna prošle godine, a nalazio se kod jednog od Markovićevih saradnika.

"Želim sa ovog mesta da pitam da li su Tužilaštvu dostavljeni dokazi iz mobilnog telefona najbližeg Palminog saradnika, koji je zaplenjen pre nekog vremena. On je u posedu policije. U tom telefonu nalaze se fotografije i snimci nagih maloletnih ćerki Palminih najbližih saradnika, koji su na najvišim funkcijama u Jagodini. Zašto se ovo krije, zašto se zataškava i ko to čini, jer je telefon zaplenjen na izborni dan 21. juna prošle godine. Da li se ovim dokazima neko ucenjuje, da li se trguje informacijama, da li se preti i ko koga štiti? Ovo je jedna od najskandaloznijih informacija“, rekla je Tepić.

Novi poziv za davanje iskaza

Dodala je i da je Marković lice na položaju, a da je za ovo krivično delo zaprećena isključivo zatvorska kazna, pa zbog toga zahteva da se Marković privede.

"Juče je u Beogradu izjavu dao jedan od svedoka, za sva svoja saznanja za period od 2010. do 2015. godine. Jedan od svedoka podneo je krivičnu prijavu protiv Palme, zato što je Palma otkrio identitet tog lica", rekla je Tepić.

Istakla je da bi tužilaštvo "momentalno trebalo da reaguje i postupi po krivičnoj prijavi i privede Palmu, kako ne bi jurio na svedoke".

Ona je navela i da je ponovo pozvana da da iskaz u Tužilaštvu, pitajući se kako neko može da bude pozvan zbog istog iskaza dva puta.

Tepić je pitala i da li je policija pozvala profesora Veraldija, bivšeg italijanskog konzula, da da svoj iskaz.

"Moja koleginica Sanda Rašković Ivić je vrlo precizno opisala ove okolnosti i ono što je profesor rekao. Palma je rekao da je Ivić lagala, a da je profesor Veraldi sve demantovao. To je laž. On je u svom pismu samo rekao da se ne seća baš dobro i da ne bi voleo da bude upleten u ovu aferu. Nijednom rečju nije demantovao ono što je gospođa Ivić rekla", izjavila je Tepić.

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković više puta je negirao tvrdnje Marinike Tepić da je podvodio maloletnice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija