Aktuelno

Dragan Marković Palma podneo krivičnu prijavu protiv osobe koja je svedočila o jagodinskim žurkama

Komentari

Autor: Aleksandar Todorović

09/05/2021

-

13:46

Dragan Marković Palma podneo krivičnu prijavu protiv osobe koja je svedočila o jagodinskim žurkama
Dragan Marković Palma podneo krivičnu prijavu protiv osobe koja je svedočila o jagodinskim žurkama - Copyright E-Stock/Dušan_Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, odeljenju za visokotehnološki kriminal, protiv Branislava Radosavljevića iz Beograda. Marković tvrdi da postoji osnovana sumnja  da je Radosavljević putem sredstava javnog informisanja počinio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On tvrdi da je Radosavljević osoba koja se pojavljuje na zamućenom snimku koji je na pres konferenciji u Jagodini objavila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.  Na snimku se pojavljuje osoba koja govori o podvođenju maloletnica, žena i devojaka na žurkama koje je Marković organizovao u Jagodini. 

U saopštenju koje je Marković dostavio medijima stoji da je prijavu podneo zbog opravdanog straha za svoju i bezbednost porodice i njegovih najbližih u Jagodini, ali i širom Srbije. 

On navodi i da je poziv osumnjičenog roditeljima i prijateljima navodnih žrtava da ih zaštite „najperfidnija pretnja u pravcu ugrožavanja podnosioca krivične prijave i njegove uže i šire porodice“, a njegov cilj je, „da bez i jednog dokaza za javno iznete navode u stvari targetira Markovića i njegovu porodicu potencijalno nesagledivim posledicama“.

Osim toga, Marković tvrdi da je Radosavljević počinio i krivično delo ugrožavanja sigurnosti, a da u njegovim postupcima ima i elemenata podstrekivanja na nasilje.

Marković je za televiziju Pink izjavio da je muškarca čiji je identitet bio zaštićen kada je u video poruci na konferenciji za novinare SSP izneo optužbe na njegov račun, „prepoznao po džemperu“ . Najavio je tužbe i protiv Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić.

Svedok u ponedeljak daje izjavu u jagodinskoj policiji

E-Stock/Dušan Milenković

Marinika Tepić

Marinika Tepić je izjavila da je prvi svedok koji Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz da sutra u Jagodini.

Tepić je u pisanoj izjavi navela da se „skandaloznom“ odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, „direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu“.

"Prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak. Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa“, kazala je Tepić.

Ona je navela da je SSP „imajući sve ovo u vidu, prinuđen da se za zaštitu svedoka i žrtava bori javno, jer je organizovana prostitucija i pedofilija u kojima je prvoosumnjičeni službeno lice Dragan Marković Palma po rečima očevidaca i žrtava – pitanje od najvećeg javnog interesa“.

„Stoga ćemo u narednim danima izneti i javnosti i tužilaštvu nekoliko zataškanih tragova, do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani“, navela je Tepić.

Komentari (0)

Srbija