Politika

Kamberi: Pitanje Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe mora biti deo konačnog sporazuma između Prištine i Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2022

-

14:32

Kamberi: Pitanje Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe mora biti deo konačnog sporazuma između Prištine i Beograda
Kamberi: Pitanje Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe mora biti deo konačnog sporazuma između Prištine i Beograda - Copyright Prinstscreen YouTube/ Radio-televizija Vojvodine

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste "Koalicija Albanaca doline" i novoizabrani poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi izjavio je danas da pitanje Albanaca iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, mora da bude deo konačnog sporazuma između Prištine i Beograda.

"Na isti način se mora postupati prema manjinama, poštujući princip reciprociteta u pravima. Ne verujem u eventualni sporazum između dve države, koji se na pravi način ne bavi pravima Albanaca u "Preševskoj dolini", rekao je Kamberi za "Bota sot".

On je ocenio da je njegova pobeda na petim, ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu bila "teška", jer je, kako smatra, to bila bitka između "neravnopravnih - dve državne partije i koalicije Albanaca".

"Imam obavezu da i dalje budem reprezentativni glas Albanaca ''Preševske doline'' i da iznosim sve probleme sa kojima se suočavaju. Oni su brojni i višedimenzionalni, do kojih dolazi sistematskom diskriminacijom. Borba za prava, jednakost, demokratiju i slobodu mora da se nastavi do kraja", rekao je Kamberi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija