Politika

Dačić: Vučić sutra razgovara s predstavnicima dela opozicije o Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/06/2021

-

13:39

Dačić: Vučić sutra razgovara s predstavnicima dela opozicije o Kosovu i Metohiji
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će sutra razgovarati sa predstavnicima opozicije koja učestvuje u međustranačkom dijalogu o Kosovu i Metohiji bez posredovanja evroparlamentaraca, najavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, gostujući na TV Pink.

On je precizirao da će sastanak biti održan u 16 časova, a da će među  učesnicima biti predstavnici opozicije među kojima su pokret Dosta je bilo, Srpska radikalna stranka, Dveri, Pokret za obnovu kraljevine Srbije i Zavetnici.

Dačić je podsetio da su u pitanju stranke koje učestvuju u međustranačkom dijalogu o izborim uslovima bez posredovanja evroparlamentaraca.

Bilčik: Posrednici Evropskog parlamenta u Beogradu možda već u julu

Bilčik za Euronews Srbija o međustranačkom dijalogu: Nadam se da ćemo doći u julu, ne donosimo nikakav papir

On je naveo da ti pregovori "idu svojim tokom", dok sa opozicijom koja traži posredovanje EU dijalog nije počeo, a nema ni najave kada će početi.

Dodao je da će iskoristiti to što je 28. juna pozvan na sastanak u Brisel, da se sretne sa nekima koji bi trebalo da u tom dijalogu posreduju.

"Iskoristiću priliku da se sretnem sa nekima. Mi još čekamo da dođu, da počne dijalog, a on nije ni započeo", rekao je Dačić i dodao da je to "jedna rapsodija koja traje", zbog zabrane putovanja u inostranstvo zbog epidemije za evropske zvaničnike.

"Mi čekamo da dođu da bi počeo dijalog. On još nije počeo i razmatraju se termini od 8. ili 11. jula, ali još nije ništa dogovoreno", dodao je predsednik parlamenta.

 

Komentari (0)

Srbija