Politika

Vesić: SNS ima dve vrste koalicionih partnera, narednih dana će biti obavljeni razgovori

Komentari

Autor: TV Prva / FoNet

12/08/2022

-

11:15

Vesić: SNS ima dve vrste koalicionih partnera, narednih dana će biti obavljeni razgovori
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas za TV Prva da će narednih dana biti obavljeni razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima, a prvi su oni "koji su već u našoj koaliciji i oni će učestvovati u izvršnoj vlasti, na ovaj ili onaj način".

"Neki među njima će imati ministre, a neki ne", rekao je on, dok je u drugu vrstu koalicionih partnera uvrstio "one koji su van naše koalicije".

"Mi imamo većinu zajedno sa Strankom vojvođanskih Mađara, i možemo da sastavimo Vladu, ali smo oduvek težili da imamo što više koalicionih partnera", objasnio je Vesić, ističući da je SNS stranka koja sprovodi korenite društvene i ekonomske reforme.

Kako je rekao, "zato se trudimo da imamo što više stranaka koje žele da na taj način učestvuju u vođenju države, da bi obezbedili što širu podršku".

On je potvrdio da će u narednim danima biti obavljeni razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima, posle čega će predsednik SNS saopštiti ime mandatara.

"Mandatar će izaći sa planom i programom rada Vlade, kao i kadrovskim rešenjima, što će verifikovati naše Predsedništvo i Glavni odbor i onda ćemo ići u Skupštinu", rekao je Vesić.

Prema njegovoj najavi, Vlada će biti izabrana do kraja avgusta i da početkom septembra će biti "funkcionalna".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija