Politika

"Munjeviti udar 2021" - najveća vežba Vojske Srbije u noćnim uslovima

Komentari

Autor: T.S./Euronews Srbija

23/06/2021

-

09:46

"Munjeviti udar 2021" - najveća vežba Vojske Srbije u noćnim uslovima
"Munjeviti udar 2021" - najveća vežba Vojske Srbije u noćnim uslovima - Copyright Minisatrstvo odbrane/Goran Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više od 750 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske uz podršku jedinica RV i PVO sinoć je na "Pasuljanskim livadama" uspešno realizovalo do sada najveću vežbu Vojske Srbije u noćnim uslovima, na kojoj su izvedene složene borbene radnje taktičke grupe tokom odbrambene operacije noću, uz korišćenje najsavremenijih optoelektronskih sredstava koja su od nedavno usvojena u naoružanje naše Vojske. Vežba je realizvana u okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", prenosi Ministrastvo odbrane.  

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović odao je priznanje Kopnenoj vojsci i Ratnom vazduhoplovstvu na realizaciji sadržajne i po mnogim aspektima bezbednosno rizične vežbe i poručio građanima Srbije da je Vojska u stanju da izvrši sve svoje borbene zadatke uključujući i one koji se izvode noću u složenim meteorološkim uslovima.

Minisatrstvo odbrane/Goran Stanković

 

 

Vežbi su, pored generala Mojsilovića, prisutvovali i državni sekretar Branko Živanović, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković. Komandant Treće brigade Kopnene vojske brigadni general Slađan Stamenković rukovodio je vežbom.

Minisatrstvo odbrane/Goran Stanković

 

Sa jedinicama Treće brigade sinoć su sadejstvovali i pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO, tenkovski bataljon T-72 MS, oklopno-izviđački bataljon BRDM-2M, deo jedinica Mešovite artiljerijske brigade i pripadnici Vojnotehničkog instituta sa sredstvima iz razvojnog programa Odbrambene industrije Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Minisatrstvo odbrane/Goran Stanković

 

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", u organizaciji Kopnene vojske Vojske Srbije, na osam lokacija širom Republike Srbije izvodile su jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom, u cilju provere operativnih sposobnosti Vojske Srbije, kao odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost građana Republike Srbije, navelo je MInistarstvo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija