Politika

Vučić o potencijalnom otkazivanju EuroPrajda: "Srbija ima mnogo veće probleme i svašta joj je natovareno na vrat"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/08/2022

-

15:07

Vučić o potencijalnom otkazivanju EuroPrajda: "Srbija ima mnogo veće probleme i svašta joj je natovareno na vrat"
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se u današnjem obraćanju naciji povodom dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu, oglasio i na temu EuroPrajda koji bi trebalo da se održi u septembru u Beogradu.

"Ne cenim nikoga ko govori o EvroPrajdu - ni one koji ga napadaju, ni one koji ga brane. Kao da nemamo prečih briga. Odvratni su mi i jedni, i drugi", rekao je Vučić i nastavio:

"Grozni su mi oni koji tuku pe**** pored sebe jer se bore sa pe***om u sebi, kao i oni koji se hvališu, ne razmišljajući kakve sve probleme ima Srbija i šta nam je sve natovareno na vrat. Ovo sam pesnički rekao jer nikoga ne želim da uvredim. Meni ne smetaju ni homoseksualci, ni ovakvi, ni onakvi. Svako ima svoj život, nek radi šta hoće u svoja četiri zida. "

Vučić se pita zašto oni koji ne odobravaju EuroPrajd u to mešaju državu i zašto se ne barem taj jedan dan ne sklone iz grada.

"To služi da bismo pričali o glupostima, a ne o pravim problemima. Od 1. novembra nema više ruske nafte za nas - mi smo pod sankcijama. Da ne bismo pričali o struji, gasu, mazutu nego samo o glupostima jer je to lakše i to najbolje znamo"

Predsednik je rekao da će o potencijalnom otkazivanju EuroPrajda javnost biti obaveštena "ako i kada ta odluka bude donesena".

Inače, EuroPrajd 2022 je centralni evropski LGBT događaj koji uključuje Paradu ponosa, a čiji je domaćin svake godine drugi evropski grad. Ove godine domaćin će biti Beograd i trajaće od 12. do 18. septembra, sa Velikom Paradom ponosa zakazanom za 17. septembar.

Komentari (0)

Srbija