Politika

Kancelarija za KiM: Smišljeno zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2022

-

21:40

Kancelarija za KiM: Smišljeno zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra
Kancelarija za KiM: Smišljeno zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

U selu Batuse nadomak Gračanice precrtana je plavom bojom tabla sa natpisom ovog mesta, a preko je ispisan naziv terorističke "UČK" što je izazvalo veliku zabrinutost i nemir Srba koji ovde žive, saopštila je Kancelarija za KiM.

U saopštenju podseća da je ove godine bilo više od 10 slučajeva ispisivanja grafita ili postavanja zastava ove ozloglašene terorističke organizacije u srpskim sredinama na KiM.

"Zbog učestalosti ovih incidenata, oni se više ne mogu posmatrati kao izolovani slučajevi, već kao organizovano i plansko zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra sa ciljem da se proteraju iz svojih domova", poručuju iz Kancelarije i navode da se najnoviji incident događa u danu kada svetski zvaničnici borave u Prištini, a kojima albanski političari predstavljaju Kosovo i Metohiju kao oazu multietničnosti, dok ih stanje na terenu svakodnevno demantuje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje na stepen ugroženosti srpskog naroda na KiM i svakodnevno apeluje na smirivanje tenzija i poboljšanje bezbednosne situacije, ali evidentno je da političari iz Prištine ne mare za Srbe jer nijedan incident nisu čak ni javno osudili.

"Naprotiv, oni svojim zapaljivim izjavama prema srpskom narodu podgrevaju nasilje, nadajući se da će provokacijama izazvati neodmerenu reakciju Srba, ali im takav plan neće poći za rukom", poručuju u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija